22 Mayıs 2007 Salı

Pardus IDEF '07'de ...

Pardus IDEF '07'de ...

Pardus

Ulusal işletim sistemi Pardus 2007, IDEF '07 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na katılıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) himayesinde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen fuar, 22-25 Mayıs 2007 tarihlerinde 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda yer alacak. Fuar ziyaretçileri TÜBİTAK UEKAE (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü) standında Pardus kurulu bilgisayarları inceleyebilecek ve gün boyu düzenlenecek seminerlerde kurulum ve kullanım konusunda bilgilendirilecek.

2003 yılı başında özellikle ulusal güvenlik ve teknolojik bağımsızlık bağlamında duyulan gereksinim üzerine, Başbakanlık tarafından TÜBİTAK UEKAE'nin görevlendirilmesi ile başlayan Pardus Projesi, ilk kez savunma kurumları ve sanayi aktörleri ile aynı platformda yer alıyor.

Pardus, 2004 yılı sonlarında şekillenen stratejik plan doğrultusunda, öncelikle masaüstü kullanıcısının temel gereksinimlerini karşılayacak şekilde genel kullanıma dönük masaüstü dağıtımını yayımladı. Özellikle son kararlı sürümü Pardus 2007'nin yayımlanması ile kurumsal pazarda da ilgi toplayan Pardus, MSB Askeralma Dairesi (ASAL) ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından kullanılmaya başlıyor.

Hiç yorum yok:

mutlu20tr

pardus

Pardus... Özgürlük İçin...

firefox

ARA mutlu20TR

Google